Bijlage 'fietsen' HAH bladen Noord-Nederland - zomer 2019

Bijlage 'fietsen' HAH bladen Noord-Nederland - zomer 2019

Drenthe is voor de fiets gemaakt en bárst van de fietsevenementen! In het voorjaar van 2019 verscheen er weer een 'Op Fietse in Drenthe' bijlage in alle HAH-bladen in Noord-Nederland. Ik schreef hiervoor artikelen over een aantal evenementen/ projecten: Superprestige Gieten, Ronde van Drenthe, Drentse Fiets4Daagse en de bikeparks in Midden-Drenthe.

Communicatiemiddelen voor De Bibliotheek op School - Biblionet Drenthe

Communicatiemiddelen voor De Bibliotheek op School - Biblionet Drenthe

Lezen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later taalvaardiger zijn, teksten beter begrijpen en meer succes hebben op school. Doe je dit niet dan kan dit gevolgen hebben. Een kwart van de kinderen die start op het basisonderwijs, begint met een taalachterstand. En dit wordt helaas niet altijd ingehaald. Om deze reden biedt de bibliotheek een leesbevorderingsprogramma aan voor de kinderopvang en scholen: BoekStart in de Kinderopvang, De Bibliotheek op School voor Primair Onderwijs en De Bibliotheek op School voor Voortgezet Onderwijs. Om de educatieadviseurs en -medewerkers van materiaal te voorzien om mee op pad te gaan, heb ik de inhoud ontwikkeld voor een serie van communicatiemiddelen.

Artikel voor de NOM - Autonoom varen

Artikel voor de NOM - Autonoom varen

In 2030 staat de kapitein niet op zijn of haar schip, maar aan wal. In de ‘scheepverkeerstoren’ krijgt hij gedetailleerde informatie over verschillende schepen. Over de snelheid, de koers of de technische staat. De schepen stemmen zelf hun planning af met sluizen, bruggen en containerterminals. Of, als er problemen zijn, met hun gezagvoerder aan wal. Dan neemt de kapitein het over en kan hij meerdere schepen op afstand besturen. En de matroos? Staat ook aan wal, maar dan in een andere functie.

Website medewerkers Bibliotheken Drenthe

Website medewerkers Bibliotheken Drenthe

De wereld verandert. En de bibliotheek is de afgelopen jaren veranderd in een maatschappelijke-educatieve organisatie. Boeken zijn hierbij slechts een middel, geen doel op zich. Bibliotheken in Drenthe transformeren van klassieke bibliotheek, naar 'Vindplaats'. Een plek om te ontmoeten, ontdekken en ontspannen. Om medewerkers uitleg te geven, op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en te vertellen hoe zij hier een actieve rol bij kunnen spelen, heb ik een 'interne' website gemaakt b

Bijlage 'fietsen' HAH bladen Noord-Nederland

Bijlage 'fietsen' HAH bladen Noord-Nederland

Drenthe is voor de fiets gemaakt en bárst van de fietsevenementen! In het najaar 2018 verscheen er een 'Op Fietse in Drenthe' bijlage in alle HAH-bladen in Noord-Nederland. Ik schreef hiervoor achtergrondartikelen over 3 bekende evenementen: Superprestige Gieten, Ronde van Drenthe en de Drentse Fiets4Daagse.

Zwemplassen Drenthe

Zwemplassen Drenthe

Dat is nog eens heerlijk zwemmen; in een meertje midden in de natuur! In Drenthe hoef je niet lang te zoeken om zo'n mooie zwemplas te vinden. Tenminste; niet nu ze allemaal netjes op Drenthe.nl staan :)

Fietsroutes 'Randje Drenthe' voor Drenthe.nl

Fietsroutes 'Randje Drenthe' voor Drenthe.nl

'Randje Drenthe' bestaat uit een aantal routes die allemaal langs de grens van Drenthe met andere provincies lopen. De routes hebben verschillende afstanden (van 60 tot 255 km) en laten je dus verschillende landschappen van Drenthe zien. In opdracht van het Recreatieschap Drenthe, heb ik verschillende routes helemaal uitgewerkt én in het CMS van Drenthe.nl geplaatst.

Artikel voor de NOM - Food beurs IFT in Chicago

Artikel voor de NOM - Food beurs IFT in Chicago

De NOM investeert in de ontwikkeling van Noord-Nederland. Anders gezegd: ze helpen de economie in Noord-Nederland te versterken. Dit doen ze door bedrijven in Noord-Nederland (verder) te ondersteunen; met kennis, netwerk of financiering. En door Noord-Nederland op de kaart te zetten als ideale plek om je te vestigen als organisatie. De afdeling Foreign Direct Investment van de NOM doet dit vooral internationaal. De NOM vroeg mij een artikel te schrijven over een succesvolle beursdeelname.

Recreatiekrant - Marketing Drenthe

Recreatiekrant - Marketing Drenthe

Drenthe - Oerprovincie van Nederland. Marketing Drenthe kiest voor een nieuwe positionering om het merk Drenthe verder te versterken: Oerprovincie van Nederland. In de Recreatiekrant - een krant met informatie over alles wat er te doen is in Drenthe dit voorjaar - moest deze nieuwe positionering goed naar voren komen. Alles in geheel nieuwe schrijfstijl dus en met puur beeldmateriaal.

Webteksten voor verschillende opdrachtgevers

Webteksten voor verschillende opdrachtgevers

Regelmatig schrijf ik webteksten voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Kenmerkend: heldere teksten met duidelijke call-to-actions. Uiteraard gebruik ik slimme zoekwoorden en zorg ik voor een duidelijke opbouw van de teksten. Naast de teksten zelf denk ik mee over een logische menustructuur. Ben je ook op zoek naar een tekstschrijver? Neem gerust contact op!

Bustarieven - OV bureau Groningen Drenthe

Bustarieven - OV bureau Groningen Drenthe

In verband met nieuwe bustarieven voor 2017, moesten er eind 2016 een aantal folders en brochures van het OV bureau aangepast worden. Ik heb dit proces voor het OV bureau begeleid bij het reclamebureau.

Beursbezoek - Marketing Drenthe

Beursbezoek - Marketing Drenthe

Een aantal Drentse regio's en partijen hebben Drenthe vertegenwoordigd op consumentenbeurzen. Ik heb voor Marketing Drenthe dit hele proces gecoördineerd: standbouw, vervoer promotiemateriaal, roosters en draaiboek voor standbemanning, etc.

Drenthe Gids - Marketing Drenthe

Drenthe Gids - Marketing Drenthe

Prachtige natuur, interessante cultuur en de leukste evenementen. Drenthe heeft veel te bieden! Om dit kenbaar te maken, is ook dit jaar weer een Drenthe Gids uitgebracht. Ik heb voor Marketing Drenthe teksten herschreven en het hele proces met de vormgever en drukker begeleid.