• darkblurbg

Je weet precies wat je wilt vertellen op je website. En je weet ook wat je van je lezers gedaan wilt krijgen. Alleen: hoe krijg je dit voor elkaar? En hoe zorg je ervoor dat je website goed gevonden wordt? En ook nog een beetje lekker leest? Dat is nu precies waarvoor je een professionele tekstschrijver in de arm neemt.

Wanneer je mij vraagt jouw teksten te schrijven dan:

  • denk ik actief met je mee
  • is je site prettig leesbaar
  • is je site beter vindbaar in Google

Communicatie onderzoek

Ik begin altijd met een onderzoek(je). Wie ben je en wat wil je vertellen? Waarom? Wie is je doelgroep? Wat wil je eigenlijk bereiken met je site? Als ik antwoord heb op deze vragen, begin ik met het schrijven van jouw verhaal. Indien gewenst kan ik ook een breder communicatieadvies voor je opstellen.

Zoekmachines (SEO)

Om jouw online verhaal goed vindbaar te maken, optimaliseer ik de tekst voor zoekmachines. SEO staat voor ‘Search Engine Optimalisation’.
Hoe relevanter je tekst, hoe hoger je positie in zoekresultaten. Relevant betekent dat je teksten aansluiten op de zoekwoorden van je doelgroep. Als deze woorden vervolgens slim zijn verwerkt in de tekst, zul je sneller gevonden worden. Ik ga dus kijken op welke woorden en woordcombinaties er wordt gezocht in Google.

Naast het verwerken van zoekwoorden in je tekst, is de structuur van je website belangrijk voor de vindbaarheid. Evenals juist gebruik van tussenkoppen, opsommingen en interne links. Dat neem ik allemaal mee in de teksten.

Benieuwd wat ik voor jouw webteksten kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

 

CONTACT 

Bekijk voorbeelden