• darkblurbg

Je weet zo ongeveer wel wat je wilt vertellen op je website. En wat jouw bezoekers vervolgens zouden moeten doen: iets bestellen of contact opnemen. Maar weet je ook wat jouw bezoeker zou willen horen? Waar is hij/zij naar op zoek? Wie ís je bezoeker eigenlijk? Goede webteksten geven antwoord op de vraag die de bezoekers hebben. Bovendien lezen ze lekker, zijn ze goed te vinden in Google én hebben ze een duidelijke call-to-action. Dat is nu precies waarvoor je een professionele tekstschrijver in de arm neemt. 

Wanneer je mij vraagt jouw teksten te schrijven dan:

  • denk ik actief met je mee
  • is je site prettig leesbaar
  • hebben alle teksten een duidelijke call-to-action
  • is je site beter vindbaar in Google

Communicatie onderzoek

Ik begin altijd met een onderzoek(je). Wie ben je en wat wil je vertellen? Waarom? Wie is je doelgroep? Waar is je doelgroep naar op zoek? Wat wil je bereiken met je site? Als ik antwoord heb op deze vragen, begin ik met het schrijven van jouw verhaal. Indien gewenst kan ik ook een breder communicatieadvies voor je opstellen.

Zoekmachines (SEO)

Om jouw online verhaal goed vindbaar te maken, optimaliseer ik de tekst voor zoekmachines. SEO staat voor ‘Search Engine Optimalisation’.
Hoe relevanter je tekst, hoe hoger je positie in zoekresultaten. Relevant betekent dat je teksten aansluiten op de zoekvraag (zoekwoorden) van je doelgroep. Als deze woorden vervolgens slim zijn verwerkt in de tekst, zul je sneller gevonden worden. Ik ga dus kijken op welke woorden en woordcombinaties er wordt gezocht in Google.

Naast het verwerken van zoekwoorden in je tekst, is de structuur van je website belangrijk voor de vindbaarheid. Evenals juist gebruik van tussenkoppen, opsommingen en interne links. Dat neem ik allemaal mee in de teksten.

Benieuwd wat ik voor jouw webteksten kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

 

CONTACT 

Bekijk voorbeelden